Tikai 300 grami maltās gaļas un vesela kaudze veselīgu kotlešu uz galda; Pastāstīšu kā pagatavot

Kotletes – tas ir tas, ko es mīlu! Protams, runa ir par mājās gatavotām kotletēm. Kad tu droši zini, kas atrodas iekšā

Kad droši zini kāda gaļa tur ir, vai ir tauki un cik daudz to ir. Tas viss ir svarīgi visiem, bet īpaši tiem, kuri seko līdzi visam ko ēd! Nav noslēpums, ka visgardākās kotletes sanāk no dažādu šķirņu gaļas ar tauku klātbūtni. Tieši tauciņš, tostarp, palīdz kotletēm būt sulīgākām.

Bet ko tad darīt, ja tauki ir jāizņem? Galvenokārt visiem cilvēkiem pēc 50 ar taukvielām jābūt uzmanīgākiem un jākontrolē to daudzums savā uzturā. Tauki, protams, ir vajadzīgi un pat nepieciešami, bet ne nekontrolētā daudzumā.

Kotletes no liesas gaļas garšas ziņā ir daudz vājākas tauku trūkuma dēļ. Tās sanāk sausas un ne pārāk apetītlīgas. Tāpēc, lai uzlabotu liesās gaļas kotlešu garšu, tajās vienkārši ir nepieciešams pievienot dažādus papildinājumus. Šajā gadījumā kotletes būs garšīgākas, bet garastāvoklis – priecīgāks! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošanas veids:

Sagatavojiet visus produktus, nomēriet, nosveriet. Sīpolu sarīvējiet uz rīves, sablendējiet vai samaliet gaļas mašīnā. Sajauciet visas sastāvdaļas: malto gaļu, sīpolu, olas, pienu, auzu pārslas, sāli, melnos piparus. Masa sanāk kā bieza krējuma konsistencē. Atstājiet 15 minūtes ievilkties. Pannu ieeļļojiet ar augu eļļu, izmantojot otiņu, un nedaudz uzsildiet. Uguns vismazākā.

Ar ēdamkaroti lieciet masu pannā plācenīšu veidā. Gatavojiet zem vāka 6–7 minūtes. Kad kotlete maina krāsu un kļūst balta, ar lāpstiņu apgrieziet uz otru pusi un cepiet vēl 6 minūtes zem vāka. Uguns vismazākā. Tādā veidā izcepiet visas kotletes. Pirms nākamās porcijas cepšanas pannu atkal ieeļļojiet ar otiņu. Kotletes gatavas, pārlieciet tās uz šķīvja. Var nogaršot!

Ne visas aizgājēja mantas drīkst izmest vai sadedzināt – kuras tomēr būtu jāpatur

Pateicoties sīpolam un auzu pārslām, kotletes sanāk sulīgākas un gardākas. Auzu pārslas piešķir liesajām kotletēm patīkamāku konsistenci un mitrumu. Piens, pievienots ūdens vietā, dod kotletēm bagātīgāku garšu. Rezultātā kotletes ir garšīgas, apetītlīgas un veselīgas. Tajās ir daudz olbaltumvielu, ir sarežģītie ogļhidrāti un normāls tauku daudzums.

Lai kotletes būtu vēl veselīgākas, tās var izcept cepeškrāsnī. Pagatavošanai augu eļļas vietā var izmantot kausētu sviestu vai cūku taukus tādā pašā daudzumā.

Šādas kotletes var ēst gan brokastīs (lieliski derēs sviestmaizei), gan pusdienās, gan vakariņās. Ja vakariņās, tad vislabāk — ne vēlāk kā 4 stundas pirms gulētiešanas. Labu apetīti!

Noderīgi padomi:

Maize. Vislabāk to glabāt saldētavā. Īpaši, ja ģimenē ir 1–2 cilvēki vai nevēlaties bieži iet uz veikalu. Vērtīgu maizi (pilngraudu, rudzu, lauku u.c.) sagriežam nelielos gabaliņos pa vienai porcijai, saliekam maisiņā un liekam saldētavā. Ņemam pēc vajadzības — 1–2 šķēles, vai vakarā pārceļam ledusskapī atkausēšanai, vai pirms ēšanas gatavojam tosterī vai uz sausas pannas. Maize pēc saldētavas kļūst pat veselīgāka, un tas ir ļoti ērti!

Precīzas sastāvdaļas un noderīgus padomus atradīsi šķirot nākamo lapu

Turpinājums nākamajā lapā